jormamoll

Naisista ja maanpuolustuksesta

 

 

Suomi on ostamassa Hollannista 200 miljoonalla (200 000 000) eurolla vanhoja Leopard 2A6 panssarivaunuja, joita Hollanti ei enää tarvitse. Asemyyjät osaavat ammattinsa. Varmasti.Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, Jussi Niinistö kirjoitti hankinnasta blogin:

 http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158493-kiitos-ministeri-haglundille#comment-2479845

Tähän mennessä runsaasta sadasta puheenvuorosta kaikki ovat miesten. Miksi näin, niin täällä kuin muussakin julkisessa ajatustenvaihdossa. Naiset eivät osallistu maanpuolustuskeskusteluun.

 

Pari kourallista nuoria naisia käy tosin nykyään armeijan . Joukossa vaikuttaa olevan sellaisia jotka ovat enemmän kiinnostuneita julkisuudesta. Tämähän medialle sopii. Eikä Puolustusvoimatkaan pane vastaan, näkyvyyttä sekin tarvitsee, muuten rahahanat kuivuvat.

Hankinta- asiahan on sinänsä hyvin yksinkertainen. Alun alkaen pöydällä oli 200 miljoonaa euroa Suomen valtion rahaa. Miten se käytetään?

Maassa on hankkeilla lastensairaalan rakentaminen. Varoja siihen hankitaan keräyksellä.  Aseostot hoidetaan tilisiirrolla.

Jääkö meidän osaksemme vain nyökytellä tai taivastella. Naiset meikkaavat peilin edessä. Onko äidinvaisto taantumassa.

Jos ei jotakin tehdä, kohta meillä on Puolustusvoimien puolustusvoimat. Sukupuolikiintiötä tarvittaisiin aseostoista päätettäessä? Voisivatko naiset vaikuttaa maailman mielipiteeseen, että se vaaran uhatessa olisi rauhaa rakentavan Suomen puolella hyökkääjää vastaan.

70 vuotta maa on ostanut aseita. Kertaakaan niitä ei ole tarvittu.

Olkaamme siitä onnellisia, juhlapäiviä jokainen sotaan verrattuna. Edellinen sotamme oli nallipyssysotaa nykyisiin

verrattuna.

 Nyt on tarkoitus katsoa eteenpäin. Missä ovat tasa- arvonaiset?  Miten äidit ovat poikansa kasvattaneet? Naiset suostuvat  hiljaisuuteen. Lukeeko heidän banderollissaan ”ei kuulu meille”? Hyötyykö joku siitä?

Miten tämän kansan turvallisuus, onni ja hyvinvointi lisääntyy kun saamme 200 miljoonalla vanhoja panssarivaunuja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Eipä ole kauaa aikaa siitä, kun tilasimme ne 245 miljoonan laivat kotimaisen tuotannon tukemisen sijaan...

Juhani Penttinen

Olet oikeassa, Jorma !

En ota kantaa panssareihin,lastensairaalaan tai Guggenheimiin. Kaikki nuo käyvät minulle mutta ilman niitäkin tulen hyvin toimeen lopun elämäni. Ihmettelen vain logiikkaa millä toiset asiat nousevat kovan vastustuksen kohteeksi ja toiset ovat lähes tabuja.

Luulin lastensairaalakortin olevan niin vahvan että sen avulla olisi voitu kyseenalaistaa kaikki hankinnat ja investoinnit mutta ei näkojään ainakaan käytöstä poistuvia , ruostuvia panssareita jotka tuottavat pelkästään negatiivista kassavirtaa.

Ehdottomasti naiskiintiöt maanpuolustushankintoihin ! Muuten ne jyrää meitin..

T: lajitoverisi

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.P.> ....Ihmettelen vain logiikkaa millä toiset asiat nousevat kovan vastustuksen kohteeksi ja toiset ovat lähes tabuja....

oooo

Kiitos myönteisestä kommentistasi. Aina se lämmittää miletä. Ei näissä usein kovin suurta logiikkaa olekaan. Tämä tankkiasiakin nyt vaan sattui osumaan silmiin ja kun kirjoitusvire oli päällä tartuin asiaan. On paljon muita, suurempia epäkohtia, joihin pitäisi puuttua.

”suurimmat vääryydet perustuvat enemmistön välinpitämättömyyteen”

terv. lajitoveri

Jouko Koskinen

Lennokkihankinta karannut kintaasta kertoo tp. hesari.

Israelista 200 miljoonalla tilatut lennokit yli kaksi vuotta myöhässä. 55 laivuetta yhteensä useita satoja aseistamattomia lennokkeja. Miinakiellon korvaamiseen tarkoitettu. Valmistaja tarjonnut alihintaan vanhentunutta mallia jota vie Afrikkaan paikallispäälliköt lahjomalla.

Suomesta ryhmä lähdössä tutkimaan syytä - onko lennokit edes rakenteilla. Sovitut muutokset valmistaja on hinnoitellut uudelleen. Tuttu kuvio mm. Pendoliinojen tapausesta.

Kotimainen ei tietenkään tule kysymykseen vaikka sen voisi suunitella puhtaalta pöydältä oloihin/käyttöön optimoituna. Onko syynä korkea hinta vaiko maasutuksen puute?

Tietenkin olisi paras tehdä lennokit täällä ja myydä tarvitseville.
Missit ja mallit meillä maailman eliittiä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

niin.... kyllä näitä ihmeellisiä kauppoja hierotaan koko ajan. Tuskinpa ne kansaa puolelleen saisivat, jos käytäisiin ovelta ovelle kysymässä allekirjoitusta hyväksynnälle.

Toimituksen poiminnat