jormamoll

”Ensin oli tyhjää sitten _se _ räjähti. ” (Vaaleista)

”Kansanedustajat ovat läpileikkaus Suomen kansasta.”

No eikä ole.

Äänioikeutettuja on noin 4, 2 miljoonaa, 30- 40 % ei käy äänestämässä.

Se tarkoittaa että 60- 80 jakarandatuolia eduskunnassa pitäisi jättää tyhjiksi. Runsaat miljoona äänestäjää vaikenee.

Kevyesti saa laskea parin ”vanhan puolueen” äänestäjät yhteen eikä joukko vielä kukistaisi meitä jotka emme äänestä. Suomen suurin puolue, ylivoimaisesti.

Näin ollen eduskunnassa ei istu kansanedustajia vaan äänestäjien edustajia.

On tullut selailtua kymmeniä ehdokkaiden blogeja ja muita kirjoituksia. _Yksikään_ ei puhu meistä, jotka emme äänestä. Miten meidän käy?

Ehdokkaat ovat hyviä puhujia kaikki. Yhtään mutisijaa ei löydy. Vaan miten löytää totuudenpuhujat, joiden puheet jalostuvat teoiksi vaalien jälkeen.

Toinen mistä vaietaan on puolueiden samankaltaisuus. No tietenkin vaietaan, kuka nyt sahaisi oksaa, jolla istuu. Jos on parikymmentä puoluetta , on parikymmentä organisaatiota, joista löytyy leipäpuu ja pätemispaikka ja – palkka. Mitä enemmän puolueita, sitä enemmän virkoja.

Suuri osa meistä, jotka emme äänestä olisimme kaikkein eniten edustajien tarpeessa. Sadat tuhannet eivät tiedä ketä voisi äänestää. Kammottava aukko kansanvallassa.

Jos omasta äänestämättömyydestä jotakin sanon niin eräs syy on matka, noin 250 km edestakaisin.

Valtaa pitävät ovat niin ihastuneita tietokoneäänestykseen että eivät halua puhuakaan kirjatussa kirjeessä äänestämisestä. Järjestely tuskin olisi kovin ihmeellinen, halpakin ilman tietokonekustannuksia.

Kansoittamattomien tuolien pitäisi olla tyhjiö joka räjähtää, niin kuin alkuräjähdys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Jorma Lehmonen

Miksi yleensäkin äänestää sinne yleensä ketään ? Suomen eduskuntahan on oikea demokratian irvikuva . Muutamat päättävät ja loput toimivat kumileimasimina. Hallituspuolueiden johtoryhmä sanelee päätökset ja ryhmäkuri pitää huolen siitä ettei vaan sattuisi käymään niin että joku kansanedustajista sattuisi oikeasti ajattelemaan omilla aivoillaan tai ajattelemaan äänestäjiensä etua.

Meillähän nämä puoluejohtajat saavat huseerata miten haluavat koska presidentiltä on viety se viimeinenkin valta että voisi hajoittaa hallituksen ja määrätä uudet vaalit jne. Oikeuskanslerihan on oikea irvikuva antaessaan lausumia hallituksen tekemisistä (pukki kaalimaan vartijana)

Tälläisessä tilanteessahan meillä pitäisi olla perustuslakituomioistuin (jollainen jokaisessa sivistyneessä demokratiassa onkin) joka antaisi epäselvissä tapauksissa lausuntonsa ja kantansa asioiden oikealle kululle.

Kuuroille korville on nämä vaateet menneet ja sama meno jatkunee seuraavankin eduskunnan aikana. Toivottavasti nyt oikein kunnolla ryssisivät että heräisi todellakin keskustelu tuon perustuslakituomioistuimen tarpeellisuudesta.

Siis mitä enemmän "kansanedustajia" , sitä vähemmän ainakin nykymenolla demokratia toimii. Eipä siis ole ihme että äänestysprosentit ovat vuodesta toiseen laskeneet. Ihniset ovat jo kyllästyneet tähän sulle mulle demokratiaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset