jormamoll

Palkat ja bonukset

Viime vuonna pörssiyhtiöiden johtajien palkat nousivat useimpien mielestä kohtuuttomasti Tähän voisi sanoa, että korkeita palkkoja voi maksaa ihmisille, jotka työllään tai toiminnallaan kykenevät edistämään yhteiskunnan hyvinvointia saamansa palkan edestä.

Oikeudenmukaista olisi edelleen, että tämä osoitettaisiin yksiselitteisesti.

Samankaltaiset palkkauutiset toistuvat joka vuosi. Kaikki tietävät että kohtuuttomat palkat ärsyttävät kansalaisia. Kaikki tietävät myös että mitään oleellista ei tehdä asiassa. Vapaassa maassa muutosten, suurtenkin pitäisi olla mahdollisia.

Jäljelle jää siis se että uutisia seuraavia ihmisiä ärsytetään jatkuvasti. Tämäkö on lehdistön ja muun median tarkoitus. Tosin nykyään taustalla on tietenkin myös klikkauksien provosointi.

Eräs Hesarin kommentoija väläytti : ”Sitten ihmetellään kuinka mielenosoitukset radikalisoituvat ” Aika radikaalisti sanottu.

Rahaa on paljon, oikeudenmukaisuutta vähän. Kateuteen vedotaan, jotta kansan kiinnostus pysyy hereillä ja klikkaussormi notkeana.

Muistaakseni näissä johtajien suurissa palkoissa on sekin piirre, että mitä suurempia ne ovat sitä suuremmiksi nousevat myös alemman tason johtajien palkat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aikoinaan oli täysin oikea liike kun julkisen sektorin palkoista tehtiin julkista tietoa. Jossain vaiheessa suunniteltiin, että verotietojen julkisuus poistettaisiin - se olisi ollut täysin väärä liike.

Pitäisikin pyrkiä siihen, että tulevaisuudessa kaikki palkat olisivat julkisia. Jos tekee työtä palkkansa eteen niin ei pitäisi olla ongelma palkkaansa julkistaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kyllä minulle kuitenkin on syntynyt vaikutelma, että suuryhtiöiden johtajille yhtiöt ovat vain rahastuksen kohteita. Tärkeintä on turvata oma vaurastuminen. Suoraa yhteyttä työn vaativuuteen ja tuloksellisuuteen ei johtajien palkkojen ja palkioiden korotuksilla ole.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuttavani työskenteli aikanaan ison Masan rinnalla telakkateollisuudessa. Telakka tuotti hyvin ja oli varoissaan, kun uusi toimitusjohtaja tuli ja tyhjensi potin itselleen ja kavereilleen ja niin MasaYards jouduttiin myymään. Törkeä teko, josta tuo entinen johtaja ei varmasti saanut sapiskaa, vaan palkintoja. Tällaisia tuhoajia on myös tämän maan johtopaikoilla. Mitä heille pitäisi tehdä? Mies oli Jorma Eloranta. Miten hän on seuraavissa yrityksissä pärjännyt? Palkintoja sai ja vuorineuvoksen tittelin sai. Korppi korpin silmää ei noki.

http://www.talouselama.fi/uutiset/masa-yards-kalas...
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/833340/Itsenaisyy...

Näin on käynyt laivateollisuudelle: http://arctech.fi/fi/about-us/history/

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll
Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Palkat ja bonukset? Maassamme kävi presidentti Koiviston aikana kerjuulla afrikkalainen presidentti, joka sanoi palkkansa olevan kohtuullin. Hänellä kun ei ole Sveitsin pankkitilillä kuin 300 miljoonaa dollaria.
Paljonkohan Koivisto aikoinansa ansaitsi?
Parempi kaikkinaan, että meille ei kaikkea kerrota.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5

>Parempi kaikkinaan, että meille ei kaikkea kerrota.

ooo

Taidat jäädä vähemmistöön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset