jormamoll

Kolme korkeaa poliisipäällikköä …..

 

 

…. sai syytteen huonosta tietolähteiden rekisteröinnin valvonnasta. Ettei vaan olisi kysymys siitä, että nykyään isoissa organisaatioissa johtajat, päälliköt ja esimiehet eivät tiedä mitä alaiset milloinkin tekevät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

On aivan käsittämätöntä, että silloin kun poliitikkojen, virkamiesten ja poliisin tulisi noudattaa länsimaisia käytäntöjä, kukaan edellä mainituista ei siihen kykene. Elämme ikään kuin vanhassa neuvostoliitossa, maassa jossa viranomaistoiminta ei täytä minkäänlaisia länsimaisen sivistys- ja oikeusvaltion määritelmiä.

Edes Aarnion tapauksen jälkeen, poliisilla ei ole ulkopuolista valvontaelintä, joka löytyy jokaisesta länsimaisesta oikeusvaltiosta.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Syyttäjä kiillottaa kilpeään mejän verovaroilla.
Aarnion juttu paisuu ko pullataikina. Syyttäjä tuntuu olevan sekaisin, kun kissa lankavyyhdessä. Jostakin täytyy langanpää löytää, että uskottavuus säilyisi, siispä lisää syytettäviä.
Paljonko on Aarnio juttu tullut yhteiskunnalle maksamaan? Paljonko näistä lisäsyytöksistä lakua kertyy?

Onko järkeä ja tolkkua?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tottakai on järkeä ja tolkkua.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Aarnion juttu paisuu ko pullataikina."

Aivan, nyt tutkitaan jo murhaankin osallistumista ja päivän Iltalehdessä entinen sisäministeri Päivi Räsänen kertoo miten Aarnion tapaus kertoo, ettei kukaan ole lakien yläpuolella.

Totuushan on täysin päinvastainen, Aarniokin sai touhuta vuosikymmeniä, ennen kuin hänen toimiinsa puututtiin ja sekin tehtiin vain sen takia, koska Hollannin poliisi teki huumerikollisille ansan, jonka poliisi paljasti heille.

Jos Hollannin poliisi ei olisi tehnyt ansaa, Aarnio kumppaneineen toimisi vieläkin. Eli poliisin valvonta on epäonnistunut täydellisesti ja siitä huolimatta poliisille ei ole järjestetty ulkopuolista valvontaelintä, kuten länsimaisissa oikeusvaltioissa on.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Nyt syyteet huonosta tietolähteiden rekisteröinnin valvonnasta.

Taitaa olla vain jäävuoren huippu mitä kaikkea "huonosta valvonnasta" saa tapahtua omalla kohdalla ja monen muun kohdalla törkeitä ympäristörikoksia ei tutkita eikä niitä kirjata rikosilmoitus järjestelmään Rikille. Rikosilmoitukset muuttuu kanteluiksi ja pallotellaan asioiden kanssa ja katoaa tutkimatta.

Rikosilmoituksen kirjaaminen järjestelmään:
Sama koskee viranomaistoiminnan tutkinnassa. Laki edellyttäisi; Poliisi kirjaa rikosilmoitustiedot poliisi asiain tietojärjestelmän tutkinta- ja virka-apujärjestelmään.
"Ilmoitus on kirjattava lähtökohtaisesti kun ilmoittaja epäilee tapahtumaa rikokseksi. Esitutkintaviranomaisen on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muuten on syytä epäillä, että rikos on tehty".

Rikostilastoissa niitä ei näy, koska rikosilmoituksia ei ole kirjattu!

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250798-mik...

http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239382-hyv...

Pihapiirissämme olevaa ympäristörikosta on peitelty keinolla millä hyvänsä.
Tässä malliesimerkki siitä, mitä oikeusvaltio Suomessa voidaan tehdä vastoin KHO:n päätöstä.
http://sanna50.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229985-paa...
Viranomaiset ovat ryhtyneet kyseenalaistamaan ja arvioimaan lainvoimaisen tuomioistuinratkaisun perusteita uudelleen, soveltamaan päätöstä haluamallaan tavalla ja jättäneet sen täytäntöön panematta

Juhani Vehmaskangas

Saivat syytteen kyllä: =yleisöjulkisuus.
Tuomio: ei tule koska ei ole konkreettista uhria.
Laki: virkarikokset (rikoslaki).

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Tuomio: ei tule koska ei ole konkreettista uhria."

Ei kaikkien rikosten osalta tarvita "konkreettista uhria". Missä se "konkreettinen uhri" on veropetoksessa, rattijuopumuksessa tai liikenteen vaarantamisessa?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Syytteet vain osoittavat, kuinka vähän lainsäätäjät ja oikeuslaitos ymmärtävät oikeaa poliisityötä. Ei ihme, että huumeiden saatavuus ja käyttö ovat lisääntyneet voimakkaasti, kun poliisit eivät pääse tekemään työtään vaan joutuvat kyttäämään "vihapuhetta" ja mielenosoitusmarsseja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ylinen tietää, mitä "oikea" poliisityö on? Siitä on muuten määritelmä jopa Poliisilaissa, käyhän kurkkaamassa. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito kuuluu näihin tehtäviin.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eiköhän poliisityöhön kuulu rikosten ehkäiseminen ja selvittely mutta tarkoitin oikealla poliisityöllä sitä tapaa, millä tätä tehdään.

Voisiko joku kertoa jonkin järkevän syyn, jonka perusteella vinkkimiehet halutaan rekisteriin? Onko kyseessä palkanmaksu vai onko asialla verottaja, KELA tai joku muu eläkeorganisaatio? Olisihan hienoa, että vinkkimiehiä voitaisiin houkutella hyvillä palkoilla ja lisäeläketurvalla. Luulenpa kuitenkin, että vinkkimiehet panevat oman henkilökohtaisen turvallisuutensa yhteiskunnan tarjoaman turvajärjestelmän edelle.

Taitaa olla kyseessä vain perisuomalainen kateus eli kenelläkään ei saisi olla muita parempia vinkkimiehiä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Sekö sitten on "oikeaa poliisityötä" että huumepoliisin päälliköllä on yhteistä bisnestä suomen "kovimpien" rikollisjärjestöjen johtajiston kanssa, osallistutaan yhteen Suomen merkittävämpään hasiksen maahantuontiin ja saadaan henkilökohtaista "sivutuloa" satojatuhansia euroja.

Poliisin toiminnan, peitetoiminnan ja työtapojen pitää perustua lainsäädäntöön, ei heidän omiin "oikeuksiinsa" tai "mielivaltaan". Aarnio on hyvä esimerkki että mitä tapahtuu kun viranomaisten toimintaa ei valvota.

Toimituksen poiminnat