jormamoll

Säästetään maanpuolustuksesta pehmeästi

1960- luvulla lyhennettiin varusmiesten palvelusaikaa kuukaudella. Maanpuolustusvalmius heikkeni. Rauha rajoilla säilyi. Valtion rahat säästyivät mm. lapsilisiin.

Miksi tämä ei kelpaisi nyt?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Se oli vuonna 1967 ja silloin oli eduskunnassa vasemmistoenemmistö. Ei kai oikeistoporvarit voi kopioida mitään minkä vasemmisto on joskus tehnyt?

Lomia ei silloin juuri saanut, joten tehokkuus oli kumminkin hyvällä tasolla.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Juu, ei juuri saanut lomia 1966 ja punttasin. 7 vrk putkaa Öbiksessä. Oli kaunis kesä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mie en kärynny :) Viikonloppuisin päivystettiin pelastuspalvelussa (Rajavartiosto) mutta toiminta rajoittui muutamaan maastoetsintään.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Triplataan varusmiesten päivärahat ja asevelvollisuus kaikille (naisillekin siis) vapaaehtoiseksi.
Piennellä valtiolla kun ei ole väestöpohjaa, ei ole varaa pakkovärvättyyn halpaan massaan. Laatu vaatii motivaatiota, tahtoa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> Rauha rajoilla säilyi.

ooo

Eikös tämä ollut tärkeää.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Onkohan kukaan Suomessa oikein tosissaan ottanut huomioon sitä, että naiset ovat sodankäynnissä aina se "heikompi astia"?

Varusmiespalveluksen vapaaehtoisena käyneiden ja mahdollisesti todellisessa sota- tai uhkatilanteessa miesten rinnalla palvelevien naisten kautta valtiotamme uhkaava taho voi kiristää ja lypsää tietoja helpommin naisilta kuin sodassa mukana olevilta miehiltä.

Tämä on ainoa syy, miksi katson, että naiset voitaisiin pitää toistaiseksi pois armeijasta. Säästöt ovat nyt ehkä vain ns. hyväksyttävä syy Jussi Niinistöllä. Ehkä hänen asemansa ei anna mahdollisuutta avata asiaa enempää.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Ei nainen ole yhtään miestä huonompi kriisitilanteessa. Sen on jo aikoja sitten todistanut neuvosto-armeijan naissotilaat, kuten Jugoslavian naispartisaanit,...jne. Maanpuolustuksellinen kunnia naisille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset