jormamoll

Huomio

Nykyään näkee yhä enemmän ihmisiä, joista on vaikea sanoa, ovatko he miehiä vai naisia. Tällaisen huomion olen tehnyt. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Mitähän tämä vaikuttaa kasvaviin lapsiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Edelleen heitä on aika harvassa, vaikkakin enemmän kuin ennen. Mutta miksi ihmisiä pitäisi luokitella miehiksi ja naisiksi? Tai kolmassukupuolisiksi jne.? Jokainen on luonnostaan (tai tehtyjen muutosten jälkeen) sellainen kuin on. Jotkut pystyvät synnyttämään ja imettämään ja jotkut toiset eivät.

Mutta jos esimerkiksi ajattelemme, että lainsäädännössä (ja muutenkin) pitää miehiä ja naisia kohdella tasavertaisesti, niin mihin silloin tarvitaan tietoa siitä, kuka on mies ja kuka nainen? Mitä sillä tiedolla tehtäisiin? (Vai tarkoittaako tasaveroinen kohtelu juurikin erilaista eikä samanlaista kohtelua?)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

Kiitos kommentista.
Kovasti kiinnostaisi ihmisten kokemukset, omat havainnot. Minun huomionihan voivat olla vääriä tai värittyneitä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kyllähän silloin tällöin näkee henkilöitä, joista ei osaa sanoa, ovatko miehiä vai naisia. Mutta useammin näkee naisia, jotka ovat pukeutuneet mieheksi tai miehiä, jotka ovat pukeutuneet naiseksi. Mutta joista siis silti näkee helposti, mitä sukupuolta ovat.

Olipa ihminen (enimmäkseen) heteroseksuaali tai homoseksuaali, toisen ihmisen sukupuoli kiinnostaa ainakin seksuaalisuuden takia. Vain "täysin" biseksuaaleille se on ehkä yhdentekevää -- vaikka mistäpä minä sitäkään tietäisin.

Tiettävästi "täysin" heterot tai "täysin" homot ovat aika harvassa ja useimmissa meistä on kumpaakin mitä erinäisimmissä suhteissa. Kyse on siis aste-eroista; ei joko-tai, vaan enemmän tai vähemmän.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten asia on Pohjois-Koreassa ratkaistu?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pohjois-Koreassakin ihmiset luokitellaan miehiksi ja naisiksi ja esimerkiksi eläkeikä vaihtelee sukupuolen mukaan; miehillä eläkeikä on 60 vuotta ja naisilla 55 vuotta.

Pohjois-Koreassa naisten oikeudet turvattu lailla

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

>Miten asia on Pohjois-Koreassa ratkaistu?

ooo

No mitenkäs tuo tuli mieleen.
Kaikkien mielestä siinä ei ole mitään ratkaisemista. Annetaan ihmisten olla.Se olisi yjsi näkemys.

¨¨¨¨¨

Minua tämä asia kiinnostaa mm sen takia että murretaanko elämältä varmuuden tunnetta tälläkin tavalla, kuka on mies, kuka nainen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ivan Jefremovin Andromedan tähtisumussa, kommunistisessa utopiassa tuhannen vuoden kuluttua ei suuria eroja ollut, mutta mies kuitenkin suojeli naista villihärän hyökätessä.

Kyllähän sukupuolierojen lietsonta on marxilaisittain ajatellen pelkkä kaupallisuutta, ts. voiton tavoittelua. Toisaalta länsimaissa erot tuntuvat pienenevän, ymmärtääkseni Kiinassa klassisesti miesten ja naisten käyttäytymisen erot ovat selvempiä, vai mitä sanoo Max?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En sano mitään kasvattajien ulkonäöstä koska ulkonäkö tuskin vaikuttaa kasvatustuloksiin. Rumat suurella todennäköisyydellä osaavat kasvattaa lapset yhtä hyvin kuin kauniina itseään pitävät. Mitä tulee seksuaalisuuteen, muistaakseni jokin aika sitten oli Hesarissa hyvä juttu tutkimuksesta,jonka mukaan homoseksuaalien kasvattamat lapset eivät poikkea seksuaalisuudeltaan heterojen kasvattamista lapsista.

Eli turha pelko pois, on ihan sama minkänäköinen tai millä seksuaalisuuntauksella oleva lapset kasvattaa, tärkeintä on normi järki ja rakkaus, jota lapselle annetaan.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Ehkä me vanhemmat kiinnitämme tähän asiaan enemmän huomiota? Kun kysyin 9-vuotiaalta sukulaislapselta onko hänen kaverinsa Sakumi (nimi muutettu) tyttö vai poika, kun nimi oli outo, niin hän vastasi että ketä kiinnostaa. Yritin sitten vain olla cool siinä tilanteessa vaikka tunsin itseni hölmöksi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Nykyään näkee yhä enemmän ihmisiä, joista on vaikea sanoa, ovatko he miehiä vai naisia.

ooo

Täytyy jäädä tarkkailemaan elämää.....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset