jormamoll

Äänestäjille:

Kun piakkoin äänestetään on hyvä pitää mielessä, että ei olla valitsemassa talouselämän edustajia, ei yliopistojen , ei puolustushallinnon, ei pankkien , ei urheiluelämän, ei taiteen , ei sairaalalaitoksen .........…… vaan _kansan_ _edustajia_.

Tähän tapaan puhelivat radiossa. Se oli Radio Patmos.

Viisaita ajatuksia voi kuulla nykyään mistä vaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mitä olemme valitsemassa:

Kapitalistisen yhteiskunnan käskytysketju

Valitsemme eduskunnan, joka sitten valitsee keskuudestaan johtajakseen hallituksen, joka tottelee elinkeinoelämää.

Sama poliitiikka jatkuu riippumatta siitä, miten kansa äänestää. Näin toimii demokratia Suomessa (ja muissakin ns. demokraattisissa maissa).

Kansalla edessä massiivinen pettymys vaalien jälkeen

Yksipuoluejärjestelmä: Suomen Kapitalistinen Talouskasvupuolue

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Hyvä muistuttaa meitä äänestäjiä, mihin tehtävään olemme henkilöitä omalta osaltamme valitsemassa. Siis tärkeimmät tehtävät kertauksen vuoksi:

Eduskunta säätää Suomessa kaikki lait ja päättää valtion talousarviosta. Eduskunta myös valitsee pääministerin ja valvoo hallituksen toimintaa. Lisäksi eduskunta hyväksyy tärkeimmät Suomea sitovat kansainväliset sopimukset ja vaikuttaa Euroopan unionin asioihin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Minä vaan sitä, että usein esim uutisia kuunnellessa jää vaikutelma, että (suur)yritykset ja organisaatiot voivat hyvin, ihminen huonosti. Vähän väliä työntekijöitä (ihmisiä)
Irtisanotaan, miestyövuosia vähennetään, mutta pankkien ja teollisuuslaitosten tilinpäätös osoittaa voittoa.

Jos tämä on totta, niin sopivan ehdokkaan löytäminen ei ole helppoa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mutta onko vika yritystoiminnassa vai uutisoinnissa? Uutisista jää vaikutelma, että työntekijöitä istisanotaan mutta työllisyysaste on kuitenkin noussut, työpaikkojen määrä kasvanut 140 000:lla ja palkkasumma 6 miljardilla. Uutisia kuunnellessa jää vaikutelma, että ihminen voi huonosti, mutta tutkimusten tulosten mukaan ihmiset voivat hyvin, YK:n onnellisuustutkimuksen mukaan olemme jopa maailman onnellisimpia.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5

Yritystoiminta on liian ahnetta. Mikään ei sille riitä.
Uutiset ovat värittyneitä joko tahtomatta tai tahtoen.
Onnellisuustutkimukset ovat onnettomia, niihin voi luottaa vain varoen.

Onko pitävää onnellisuuden määritelmää olemassakaan.
Joku sanoo itseään onnelliseksi, koska on terveyttä, rahaa
Omaisuutta , ystäviä….
Toinen sanoo heti: väärin. Onnellisiksi tullaan tekemällä toiset onnelliseksi…….rikas on se joka tulee vähällä toimeen, ei se jolla on paljon.

Muitakin käsityksiä on.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #6

Jos ja kun ihmisiltä kysytään, kuinka tyytyväinen olet siihen ja tähän ja tuohon asiaan ja useiden ihmisten vastaukset vedetään yhteen ja ihmiset vielä valitaan tähän otoksen niin, että he edustavat mahdollisimman hyvin koko väestöä, tulos on kyllä luotettavampi kuin muutaman kirjoittajan pelkkä "musta tuntuu". Absoluuttista ja ehdotonta totuutta on tietysti jokseenkin mahdoton selvittää ja hyvällä ammatitaidolla tehtyjen tutkimustenkin tulokset jättävät tilaa niin epäilylle kuin kritiikillekin, mutta arkikäytössä ne ovat sittenkin tavattoman paljon luotettavampia kuin pelkkään kirjoittajan tendensseihin ja tuntemuksiin perustuvat mielipiteet.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-ajatuksia voi kuulla...-.

Totta. Katselin taannoin työeläkeasiantuntija Kimmo Kiljusen Alfa-kanavalla vetämää paneelia, jossa oli keskustelijoina poliitikkoja eri puolueista. Aiheena oli työeläkkeet. Valaisevaa meininkiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset