jormamoll

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 3 min 44 s sitten

Kohu kesäleiristä: Terhi Kiemunki erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä

54 min 27 s ago

Tampereen kaupungin varavaltuutettu Terhi Kiemunki on erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva kertoo tiedotteessa, että Kiemunki ei myöskään ole perussuomaisten paikallisyhdistyksen eikä koko puolueen jäsen.

LUE MYÖS: Terhi Kiemunki eroaa Tampereen PS:n johdosta

Nokia kävi läpi 103 000 työntekijänsä palkat: Kaikki palkkaerot nyt poistettu, ”yli 90% naisia”

1 tunti 40 min ago

Verkkoteknologiayhtiö Nokia on käynyt läpi kaikkien työntekijöidensä palkat perusteettomien palkkaerojen löytämiseksi ja poistamiseksi. Kyse oli laajasta hankkeesta, sillä Nokialla on maailmanlaajuisesti noin 103 000 työntekijää.

Arhinmäki muistaa Claes Anderssonia: ”Clasu oli aina valmis auttamaan”

1 tunti 51 min ago

Vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki muistaa Claes Anderssonia tviitissään. Anderssonin kuolemasta kertoi tänään STT. Omaisten mukaan Andersson kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 82-vuotiaana.

50 000 veronpalautuksen saajalta puuttuu tilinumero – ensimmäinen deadline jo 29.7.2019

2 tuntia 18 min ago

Voimassa oleva tilinumero puuttuu Verohallinnon tiedoista tällä hetkellä 50 000 asiakkaalta, jotka ovat saamassa veronpalautusta. Tilinumeronsa ehtii ilmoittaa elokuun palautuksia varten enää ainoastaan OmaVerossa, jos sen tekee 29. heinäkuuta mennessä.

Paperinen ilmoitus ei enää ehdi.

Syyskuun veronpalautuksia varten paperisen tilinumeroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa 5. elokuuta tai sähköinen ilmoitus annettuna OmaVerossa viimeistään 27. elokuuta.

”Nykysosialismia aidoimmillaan, on syytä olla huolestunut” – Timo Harakan keinot ihmetyttävät kokoomuksessa

2 tuntia 51 min ago

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustajat kritisoivat työministeri Timo Harakan (sd) eilen esittelemiä keinoja työllisyyden nostamiseksi.

Jussi Halla-aho vastaa Husu Husseinin ulostuloon – vertaa muslimien yleistämiseen

23.7.2019 16:31

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa sdp:n kuntapoliitikko Abdirahim ”Husu” Husseinin kannanottoa perussuomalaisista ja puolueen äänestäjistä.

”Oikeusvaltiossa on ensiarvoisen tärkeää, että laki suojelee kaikkia yksilöitä ja ryhmiä samalla tavalla”, Halla-aho kirjoittaa.

Hussein al-Taee kertoo kärsimyskorvauksestaan: Vajaat 1000 €/kk, ”maksettu vuodesta 2016”

23.7.2019 15:59

Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee tarkentaa Uudelle Suomelle tietoja koskien hänen saamaansa kärsimyskorvausta. Asia nousi esille maanantaina al-Taeen STT:lle antamassa haastattelussa.

Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”

23.7.2019 15:39

Työelämäprofessori, oikeustieteen tohtori ja asianajaja Toni Malminen ei usko, että Abdirahim ”Husu” Husseinin tviitti johtaa rikostuomioon. Malminen ei näe, että rikoslain tunnusmerkistöt täyttyisivät.

Boris Johnson nousee pääministeriksi – sai 92 153 ääntä, puhuu ”uinuvasta jättiläisestä”

23.7.2019 15:11

Boris Johnson nousee odotetusti Ison-Britannian konservatiivipuolueen johtoon. Johnson löi nykyisen ulkoministerin Jeremy Huntin konservatiivien jäsenäänestyksessä reilulla enemmistöllä. Huomenna keskiviikkona hän saa tehtäväkseen muodostaa hallituksen.

Jäsenten postiäänestyksessä hän sai 92 153 ääntä, kun haastaja, ulkoministeri Hunt keräsi 46 656 ääntä. Tulos noudatteli mielipidemittausten ennakoimaa jakaumaa.

Palkkatukeen tulossa lakimuutos – Työministeri Timo Harakka paljasti 3 hallituksen keinoa työllisyyden nostamiseksi

23.7.2019 13:48

Työministeri Timo Harakka (sd) esitteli tänään tiedotustilaisuudessaan ensitoimiaan, joilla työllisyysastetta pyritään nostamaan Suomessa. Rinteen hallituksen tavoitteena on 75 prosentin työllisyysaste ja vähintään 60 000 uutta työllistä vuoteen 2023 mennessä. 

Kokoomuksen kansanedustaja: ”Lehmiä pidetään ympäri vuoden ahtaissa sisätiloissa – tuntuu pahalta”

23.7.2019 11:41

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho herättelee blogissaan keskustelua lehmien oloista. Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmassa linjataan, että uusien parsinavettojen rakentamisesta luovutaan, mikä Laihon mukaan on kannatettava asia.

”Kuitenkaan siellä ei esimerkiksi otata lainkaan kantaa siihen, että lehmien olisi päästävä ulos myös pihattonavetoista”, Laiho kirjoittaa.

Perussuomalaisten äänestäjiä kuohuttava Husu Hussein: ”En aio perääntyä!”

23.7.2019 10:35

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) kommentoi Twitterissä lyhyesti kuohuntaa, joka liittyy hänen aiempaan tviittiinsä perussuomalaisista ja puolueen äänestäjistä.

Hussein kertoo olevansa median tavoittamattomissa matkoilla.

”Kaikki mitä oon kirjoittanut/kirjoitan aiemmin/jatkossa ovat vain ja ainoastaan mun näkemykset. Ne eivät edusta puolueeni, muslimeita, somalialaisia saatikka muita maahanmuuttajia. Seison sanojeni takana ja valmis seuraamuksiin. En aio perääntyä!” Hussein tviittaa.

 

Uudet luvut huolettavat ekonomisteja: Rinteen hallituksen työllisyystavoite ”vaatisi nyt +72 000 työllistä”

23.7.2019 09:59

Työllisiä oli kesäkuussa liki saman verran kuin vuosi sitten, selviää Tilastokeskuksen tiistaina julkistamista työvoimatutkimuksen tuoreista luvuista.

Työllisyysasteen trendiluku oli kesäkuussa 72,5 prosenttia ja työttömyysasteen 6,5 prosenttia.

Trendisarjan luvuista on poistettu kausi- ja satunnaisvaihtelu, ja ne ovat keskenään vertailukelpoisia.

Tutkija: Ravisuttava ketjureaktio alkamassa – Iso-Britannia voi hajota

22.7.2019 16:27

Boris Johnsonin puheenjohtajavalinta saattaa olla isomman Iso-Britanniaa ravistelevan ketjureaktion ensimmäinen liikahdus. Britanniassa voidaan nähdä myös ennenaikaiset vaalit, tutkija ennustaa.

Tiistaina julkistetaan Britannian konservatiivipuolueen puheenjohtajaäänestyksen tulos. Jos Boris Johnson voittaa, hän nousee Britannian pääministeriksi.

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston tutkija Timo Miettisen mukaan Johnsonin valinnan ensimmäinen suora vaikutus nähdään ministerieroina. Korvaajat löytyvät todennäköisimmin Johnsonin kannustajajoukoista.

Superhelle tulossa – Suomalaisilla työpaikoilla on +28 °C -raja

22.7.2019 15:58

Suomeen ennustetaan tämän viikon puolivälistä lähtien jopa yli 30 asteen helteitä. Sosiaali- ja terveysministeriö muistuttaa, että helteessä työskentely voi olla vaarallista terveydelle tai turvallisuudelle.

Työnantajan velvollisuutena on teknisin toimenpitein huolehtia siitä, että lämpötila työpaikalla pysyy alle 28 asteessa, muistuttaa Työsuojeluhallinto.

Keskustan Kärnä korjaa jalkapantakeskustelua: ”Henkilöön kiinnitettävä paikannuslaite”

22.7.2019 15:27

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä täsmentää aiempia kommenttejaan jalkapantavalvonnasta. Kärnä ja vihreät ovat kiistelleet pitkään siitä, sovittiinko hallitusneuvotteluissa jalkapantavalvonnasta vai ei.

Vihreiden näkemys on, että neuvotteluissa sovittiin loppujen lopuksi teknisestä valvonnasta. Tätä tukee Uuden Suomen haltuunsa saama sisäisen turvallisuuden neuvottelupöydän esityslista, jossa on mukana teknisen valvonnan käytön laajentaminen.

Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

22.7.2019 14:21

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd) kannanotto perussuomalaisista kuohuttaa puolueessa. Hussein tviittasi perjantaina olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja.

 

Näkökulma: Antti Kaikkonen kärsii Nuorisosäätiön töhnästä

22.7.2019 14:01

Ei kesää eikä kai talveakaan ilman Nuorisosäätiötä sivuavia uusia sotkuja. Yleisradio uutisoi tänään uusista lahjusepäilyistä, jotka kohdistuvat hämeenlinnalaiseen rakennusliikkeeseen, joka oli pelannut säätiön kanssa yhteispeliä.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 2014–2016. Siis aikaan, jolloin Suomen politiikkaa ravistanut vaalirahasotku oli jo takana ja oikeuden tuomiot pääsääntöisesti annettu.

Suomesta löytyi ”automatisoitua vaalivaikuttamista” – Bottien vaikutus pieni, eivät innostaneet suomalaisia Twitterissä

22.7.2019 13:33

Bottien määrä ja vaikutus kevään eduskunta- ja eurovaaleihin jäi pieneksi sosiaalisen median palvelu Twitterissä, kertoo Aalto-yliopiston Elebot-hankkeen loppuraportti.

”Tutkijat löysivät ennen eduskunta- ja europarlamenttivaaleja Twitterissä julkaistuista sisällöistä automatisoitua vaalivaikuttamista”, yliopiston tiedotteessa todetaan.

Automatisoitu toiminta ei kuitenkaan ollut ”varteenotettavaa tai suuresti vaikuttavaa”, raportissa sanotaan.

”Yhden sukupolven valinnat vaikuttavat sukupolvien yli” – Suomi jakautuu asuntovarallisuuden voittajiin ja häviäjiin

22.7.2019 11:30

Kaupungistuminen jyllää Suomessa, ja jakaa suomalaisia asuntovarallisuuden voittajiin ja häviäjiin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat