*

jormamoll

Kaikki blogit puheenaiheesta Käytöstavat

Minne maailma on menossa?

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, mi hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.  Tai ainakin minua, vaikka en enää niin pieni olekaan.


Puhun tällä kertaa tässä blogissa kahdesta asiasta jotka ovat oman mukavuusalueeni ulkouolella, eli en ymmärrä niitä, enkä tavallisesti puhu enkä kirjoita niistä asioista, koska koen olevani aivan eri mieltä niistä asioista kuin useimmat ja pelkään että todennäköisesti minun ajatuksiani ei ymmärretä ja niitä ihmetellään.

Vastarannan kiiski 2.0

Tämä blogaus on henkilökohtainen tilitys/julistus eräänlaisesta aatesuunnan muutoksesta. Olen kesän ja syksyn varrella hieman ynnännyt ykkösiä yhteen ja koonnut viimeisen parin vuoden henkilökohtaisia muutoksia elämässäni. Heitän pyyhkeen kehään mitä tulee ajatukseen kehittää maailmaa paremmaksi keskustelemalla ja aion yhteiskunnallisissa asioissa toimia vastedes enemmän yksin, vähemmän ryhmässä. Sanoihan jo Kari Suomalainenkin "en ole ryhmäihminen, olen mielummin yksin oikeassa kuin ryhmän kanssa väärässä". Katsotaanpa.

Soittavan asiakkaan riesa

Hollannista kantautuu sinänsä riemastuttava ja ymmärrettävä "kehitys": huoltoaseman henkilökunta sai tarpeekseen tiskin soittavista asiakkaista (tiedättehän: älypuhelin kiilattuna puhuvan pään ja olkapään välissä samalla kun yritetään maksaa kortilla, ilman minkälaista katsekontaktia). Hartholt-huoltoaseman tiskillä lukee nykyisin "In verband met uw privacy helpen wij u niet tijdens uw telefoongesprek. Wij helpen u graag verder na uw telefoongesprek" (Teidän oman yksityissuojanne vuoksi emme palvele Teitä puhelinkeskustelunne aikana.

Homo sapiens:ista >> homo smartphonicus?

Ilmiö on meille kaikille tuttu: pariskunta istuu kahvilassa ja molemmat tuijottavat älypuhelimensa ruutua; koululainen ajaa polkupyörällä ja tekee samaa kuin äsken mainittu pariskunta, mutta ajaessa; autoilija istuu liikennevalossa, katse tiukasti alaspäin jne, jne.

Kuntavaalikeskustelut ja puheenjohtajatentit 2017

Näin kuntavaalien alla olen katsonut x-määrän erilaisia kuntavaalikeskusteluja ja puheenjohtajatenttejä joko TV:sta tai netistä. Päällimmäisenä on mieleeni jäänyt epäilys eduskuntapuolueiden puheenjohtajien hyvien käytöstapojen hallitsemisesta. Lähes kaikissa niissä on ollut yleistä toisten puheenvuorojen häiritseminen, päälle puhuminen ja huutelu. Pahimmillaan tähän on syyllistynyt myös keskustelun juontaja.

Jussi Linjaman nälvintä Ville Valkamaa kohtaan on omituista käytöstä

Soitin Jussi Linjamalle ja esitin heti alkuun kysymyksen puhelimessa, että mitä tekee JL-Optimize?

Jussi Linjama löi luurinkorvaan. Akku ei loppunut, koska puhelin hälytti vielä seuraavallakin soitolla, jonka hän hylkäsi. Kerroin tästä tämän jälkeen Linjamon blogin kommenttikentässä, jotka poistettiin. Kuvan kaappaus viesteistä on liitteenä.

Jussi Linjama on kyseenalaistanut, herjannut ja vääristellyt Turun Pari Oy:n liiketoimintaa Puheenvuorossa useaan otteeseen.

Missä menee korrektiuuden raja Puheenvuorossa?

http://rikureinikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232552-keittiolabrakokeita-...

"Ja ulkoseinän johtumislämpöhäviöihin tuo tökötti ei todellakaan voi vaikuttaa. Aivan vitsi koko jätkä. Kusettaja."

Ei kovin kohteliasta, sanoisin.

Mitä muut ovat mieltä?

 

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232614-missa-menee-korrekti...

Tulkitsen Riku Reinikan 5.3.2017 kello 13.19 kirjoittaman kommentin viralliseksi anteeksipyynnöksi ja hyväksyn sen.

 

-----

Käytöksestä viitonen

29.1. Vantaan Sanomat    Koululaisten käytöstavat kateissa

Aulis Pitkälän mukaan yksi syy käytöstapojen rapautumiseen on opettajien auktoriteetin murtuminen. Monissa maissa opettajia teititellään, ja ulkomaiset vieraat ihmettelevät, kun Suomessa opettajia sinutellaan.

- Opettajien asema on heikentynyt. Opettaja ei voi olla kaveri eikä häntä saa puhutella kuin kaveria, Pitkälä sanoo, vaikkei kannatakaan paluuta teitittelyyn.

Skandaali: Varapuheenjohtaja Biaudet solvasi eduskunnan lakivaliokunnassa

Lakivaliokunnan järjestämä kansalaiskuuleminen 27.10.2016 koki eduskunnan arvovaltaa koettelevan paheksuntaa herättävän tapauksen. Varapuheenjohtajana toiminut Eva Biaudet solvasi tilaisuuteen lausuntoa antamaan kutsuttua professori Tapio Puolimatkaa pariinkin otteeseen. Puheensa alussa Biaudet loukkasi Puolimatkaa esittämällä ajatuksen, että hänen lausuntoaan voisi syrjiä uskonnollisella perusteella.

Rumuus on katsojan silmässä

Helsingin Sanomien yleisönosastossa on tänään nimettömän äidin kirjoitus siitä, kuinka kolme miestä kommentoi juna-asemalla hänen tyttärensä ulkomuotoa toteamalla, ”miten heidän mielestään tämän nuoren naiset rinnat ovat ihan hyvät mutta takapuoli liian iso”. Äiti on huolissaan siitä, että miesten älyvapaa huutelu on saattanut vaikuttaa dramaattisen vahingollisesti tyttöön, joka ”on pikkuhiljaa alkanut hyväksyä (täysin normaalin) kehonsa juuri sellaisena kuin se on”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä